Vedd kezedbe a sorsod és élj a DXN lehetőséggel!

 

Légy önmagad: vállalkozz!

Képzeld el úgy az életed, hogy a saját szabályaid szerint alakíthatod! Képzeld el a szabadságot, hogy kizárólag te döntöd el, milyen projekteken dolgozol, és mivel, hogyan töltöd a szabadidődet. Jól hangzik, ugye? Saját vállalkozásba kezdeni persze kemény dió, de nagyon sok érvet fel lehet sorakoztatni mellette. Összegyűjtöttük az öt legfontosabbat.

1. Ott dolgozol, ahol csak akarsz

Nem szeretnél irodában ülni? Nem is kell többé! Amikor a saját magad főnöke vagy, a világ tényleg a tiéd. Dolgozhatsz a nappaliból, a kedvenc kávézódból vagy éppen a tengerpartról. Válassz olyan helyet, ami inspirálóan hat rád, és ha ráuntál, bátran változtass! Hidd el, imádni fogod!

2. Nem kell többet ingáznod

Forgalmi dugók, kiszámíthatatlan menetrend, borzalmas időjárás és a velük járó feszültség. Elegendő indok ahhoz, hogy miért nem éri meg az otthonunk és a munkahelyünk között ingázva leélni az életünket. A hosszú, stresszes utazás frusztrációhoz, szorongáshoz vagy akár depresszióhoz is vezethet. Ezeket a mentális problémákat pedig ugyanolyan komolyan kell venni, mint a testi gondokat. Ha úgy érzed, hajlamos vagy rá, válaszd inkább a szabadúszást, és az egész világ lesz az irodád!

3. Magadnak oszthatod be az idődet

Döntsd el, mennyit dolgozol, és mikor veszel ki szabadságot! Nem kell többet engedélyt kérned, hogy elmehess vakációra, elintézhesd az ügyeidet, és sokkal több figyelmet fordíthatsz a családodra, barátaidra, a hobbidra vagy bármire, ami éppen foglalkoztat. Persze csak akkor vágj bele, ha a nagyobb szabadság mellett is hatékony tudsz maradni!

4. Új dolgokat tanulhatsz

Te tudod a legjobban, melyek azok a tulajdonságaid, amiket fejlesztened kell. Nyelvet tanulnál, könyvelni szeretnél, vagy saját kezűleg menedzselnéd a vállalkozásod? Döntsd el, miben fejlődnél, és hozd ki magadból, ami benned van!

5. Azzal foglalkozhatsz, amit szeretsz

Ha nem élvezed a munkád, az kifejezetten negatív hatással lehet az életedre. Amikor a magad ura vagy, arra fókuszálhatsz, ami igazán fontos a számodra, amitől teljesebb az életed. Amikor sikereket érsz el abban, amit magadnak építettél fel, úgy érzed majd, végre valóra váltak az álmaid! Mit gondolsz, itt az ideje, hogy megváltoztasd az életed?

Nem csak a képességeink tesznek minket különlegessé, de a döntéseink – a döntéseink is.
A boldogulásért tenni lehet és tenni is kell!
Nem az számít, hogy honnan jövünk, hanem hogy merre megyünk tovább.
Lehet, hogy éppen most valahol megszületik egy ötlet vagy egy gondolat, ami sokak életét is jobbá teszi.
Persze a legjobb ötlet is csak lehetőség marad, ha nem hisznek benne és nem dolgoznak érte.

Vedd kezedbe a sorsod és élj a lehetőséggel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!